Alonso se vraća u Formulu 1?

Bivši vozač McLarena Fernando Alonso je istakao da ne isključuje svoj povratak u Formulu 1.

Alonso je nedavno pobijedio na utrci 24 Hours of Daytona, a njegov sljedeći cilj je pobjeda na utrci Indianapolis 500.

“Ja uvijek kažem ‘vidimo se’, a sada se suočavam s novim izazovom i s pravim alatom. Nemam plan za 2020. godinu, a osvajanje treće titule prvaka svijeta bi bilo velika radost. Michael Schumacher se natjecao do 43. godine, a ako se osjećate jaki, onda ne gledate na svoj rok trajanja. Samo se natječite dok ne shvatite da je netko snažniji od vas, a to se može dogoditi kad imate 25 i 48 godina. Godine nemaju veze s tim”, izjavio je tridesetsedmogodišnji Alonso.

Potom je govorio o svojoj prošlosti u Formuli 1, piše Klix.ba.

“Kad pogledam unazad osjećam se sretnim jer poznajem talentirane vozače koji nisu dobili zaslužene prilike ili koji imaju probleme s novcem. Da li je moglo biti bolje? Moglo je. Loša sreća? Ponekad. Vozio sam za nekonkurentne timove i pravo sam neke greške, a među njima je i napuštanje McLarena 2007. godine te mišljenje da će Honda biti konkurentnija”, rekao je Španjolac.

Alonso je kazao da će pomno pratiti napredak svog prijatelja Roberta Kubice koji se vratio u Formulu 1.

“Prije nekoliko mjeseci se činilo da je izgubio svaku šansu za povratak, ali on nema šta izgubiti i neće propustiti priluku. Pratit ću Kubicu, njegova priča je nevjerojatna”, završio je Alonso.

Nova sezona Formule 1 počinje u ožujku utrkom u Australiji.

Odgovori