IstaknutoSvijet

Banda rovokopačima rastrgala kombi s novcem

Talijanska policija traga za pljačkašima koji su ukrali 2,3 milijuna eura nakon što su zaskočili i rovokopačima rastrgali kombi s novcem na autocesti na krajnjem jugu Italije.

Četveročlana banda blokirala je vozilo zaštitarske tvrtke s dva kamiončića na državnoj autocesti 96 blizu Barija, nakon čega su počeli pucati u zrak kako bi prestrašili zaštitare, javljaju lokalni mediji.

Koristili su dva rovokopača kako bi rastrgali stražnji dio sigurnosnog vozila te došli do novca. Trojica zaštitara nisu ozlijeđena, no kažu da su u šoku.

Oba kamiona su zapaljena, dok su rovokopači ostavljeni na mjestu zasjede koja se dogodila u srijedu oko 7 sati i 30 minuta.

Maskirani pljačkaši, navodno s automatskim oružjem, pobjegli su u dva automobila te je autocesta bila zatvorena nekoliko sati dok je trajala policijska istraga.

Otuđeni novac bio je namijenjen za isplatu mirovina stanovnicima Matere.

Prema navodima talijanskog lista Corriere della Sera, pljačkaši su u istoj regiji Pugliji prošle godine dvaput pokušali rovokopačem otvoriti zaštitarsko vozilo, no nisu uspjeli.

Pljačkaši odavno koriste rovokopače kako bi provalili u bankomate ili banke, a nekoliko poznatih slučajeva bilo je i u Sjevernoj Irskoj.

(Hina)

Odgovori