BiH ima skoro 300 novih slučajeva covida, 13 osoba preminulo

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.526 uzoraka, od kojih su 234 pozitivna na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima.

Do sada je testirano ukupno 112. 258 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 11. 101 osobe.
Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 7.790 pacijenata, a u protekla 24 sata oporavak je zabilježen kod 162 pacijenta. Trenutno je aktivno 3. 006 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je osam novih smrtnih ishoda. Preminula su dva muškaraca iz Bihaća, dva iz Cazina te po jedan iz Travnika, Zenice, Sarajeva i Doboj-istoka.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 305, od čega je 198 osoba muškog (65%) i 107 osoba ženskog spola (35%). Prema dobnim skupinama, u dobnoj skupini od 20 do 45 godina zabilježeno je sedam smrtnih ishoda, od 45 do 65 godina 88 smrtnih ishoda i u dobnoj skupini od 65 godina 210 smrtna ishoda, prenosi Fena.

Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnjа 24 sata, tеstirаno je 445 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, a nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 59 оsоba u ovom bh. entitetu, javlja Anadolija.

“U pоsljеdnjа 24 sata, Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе priјаvljеno je pet smrtnih slučајeva kоd kојih је pоtvrđеnо prisustvо nоvоg virusа kоrоnа. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi iz Ugljevika, Šipova, Laktaša, Bijeljine i Rogatice”, izjavila je Jelena Đaković-Dević, epidemiolog u Institutu za javno zdravstvo RS

“Imamo nastavak nepovoljne epidemiološke situacije. Ovo nam je značajno u smislu početka školske godine i priprema za početak školske godine. Institut će tijekom tjedna dostaviti materijal Ministarstvu prosvjete i kulture RS koji će biti distribuiran i osnovnim i srednjim školama”, izjavio je danas Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS na konferenciji za novinare.

Odgovori