IstaknutoVijesti

BiH očekuje hladan vikend

U petak je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne pada snijeg.

Temperature zraka u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -13; Ivan Sedlo -6; Sokolac -5; Grude -4; Livno, Sarajevo -3; Bugojno, Srebrenica, Tuzla -2; Bijeljina, Široki Brijeg, Trebinje -1; Bihać, Gradačac, Sanski Most, Zenica 0; Banja Luka, Brčko, Doboj, Prijedor 1; Mostar, Neum 4; Stolac 5.

Danas će u Bosni prevladavati pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Tijekom dana padaline će slabjeti i prestati. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevne temperature od -4 do 2, na jugu od 3 do 8 °C.

U subotu će u Bosni biti većinom pretežno oblačno, a u Hercegovini pretežno vedro vrijeme. U središnjim i istočnim područjima Bosne povremeno je moguć slabi snijeg. Vjetar u većem dijelu Bosne slab jugozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od -11 do -5, na jugu od -2 do 3, a dnevne od -1 do 4, na jugu od 4 do 8 °C.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme, uz postupno razvedravanje poslije podne. Jutarnje temperature od -6 do 0, na jugu od -0 do 4, a dnevne od 1 do 7, na jugu od 5 do 9 °C.

Odgovori