IstaknutoVijesti

BIHAMK upozorava na jake udare vjetra

U jugozapadnim i južnim krajevima naše zemlje, a posebno na putevima na području Širokog Brijega, Mostara i Čapljine, upozorava se na jake udare vjetra. Iz BIHAMK-a vozače upozoravaju na mogućnost urušavanja stabala i polomljenog granja na kolovoz.

Zbog jakih udara vjetra na dionici autocete Zvirovići-Bijača brzina na dionici je ograničena na 60km/h, te se vozačima savjetuje opreznija vožnja.

Zbog niskih temperatura skreće se pažnja na moguću poledicu. Posebno se izdvajaju putevi u višim predjelima, kao i mostovi i prilazi tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolnik.

Zbog radova na sanaciji odrona, na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, promet je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Čađavice.

Vozači na svim putnim pravcima se savjetuju da voze maksimalno oprezno i podsjećaju se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je promet za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Odgovori