IstaknutoVijesti

Bugojno: Izgorjela kuća deveteročlane obitelji

Obiteljska kuća Halila Manjgafića potpuno je izgorjela u požaru, koji se dogodio u subotu oko 15:30 sati u naselju Odžak kod Bugojna.

Uzroci požara, u čijem su gašenju sudjelovali bugojanski vatrogasci, još se utvrđuju.

”U kući smo živjeli ja, supruga, šestero djece, i jedan unuk. Sve što smo imali, nestalo je u vatri. Ostali smo bez krova nad glavom”, kazao je vlasnik izgorjelog stambenog objekta.

Sumnja se da je požar izazvao spoj na starim kablovima, u dijelu krova.

”Ne znam kako ćemo popraviti sve ovo, jer nitko nije zaposlen. Skupljamo i prodajemo papir, željezo i druge stvari. Od toga živimo. Ni zdravlje nas ne služi najbolje”, naglasio je.

Nada se da će im dobri ljudi pomoći, i da će se to dogoditi u što skorije vrijeme, s obzirom da je zima, i da im je hitno potreban adekvatan smještaj.

Odmah nakon vijesti da su u požaru ostali bez kuće, akciju pomoći ovoj romskoj obitelji pokrenuli su predstavnici mjesnog rukovodstva.

Pozvali su sve građane gornjovrbaske regije, a posebno vlasnike građevinskih poduzeća, da se solidariziraju i pomognu članovima obitelji Manjgafić da prebrode nedaću, koja ih je pogodila.

”Oni trenutačno imaju privremeni smještaj, ali se nadamo da će se ubrzo vratiti u svoj dom. Obitelji Manjgafić potrebno je sada doslovno sve, građevinski materijal za kuću, hrana, odjeća, obuća… Prava je sreća da nije bilo ozlijeđenih”, istaknuo je predstavnik Mjesne zajednice Odžak Samir Omanović.

Bljesak.info

Odgovori