IstaknutoSport

Červar objasnio odabir protivnika za turnir generalku

U sklopu završnih priprema za nastup na Svjetskom rukometnom prvenstvu, koje će se od 10. do 27. siječnja održati u Danskoj i Njemačkoj, hrvatska rukometna reprezentacija nastupit će u Poreču na turniru HEP Croatia Cup na kojem će odmjeriti snage s reprezentacijama Crne Gore i Italije.

“Ciljano smo odabrali te protivnike. To su zapravo reprezentacije koje ne pripadaju samom vrhu svjetskog i europskog rukometa i neće ih biti na predstojećoj svjetskoj smotri, a opet nam mogu dobro poslužiti za dodatno uigravanje, pogotovo s igračima iz Bundeslige koji su nam se priključili tek u završnoj fazi priprema”, izjavio je izbornik hrvatske reprezentacije Lino Červar na konferenciji za novinare održanoj u srijedu u Poreču, dodavši kako je svjestan činjenice da u ovoj fazi priprema ne smije igrače previše opteretiti niti istrošiti pa da onda ne budu pravi kad to bude bilo najpotrebnije.

“Crna Gora je reprezentacija koja je uvijek spremna nadmetati se, dok je Italija promijenila rukovodstvo Saveza i počela je ozbiljno raditi, što su potvrdili njihovi juniori plasmanom u A grupu svjetskog rukometa. Talijani su počeli slati svoje perspektivne igrače u Francusku da se tamo dodatno razvijaju i sigurno će nam biti dobar takmac”, ustvrdio je Červar koji se zahvalio Gradu Poreču na odličnim uvjetima.

Červar i igrači oduševljeni uvjetima u Poreču
“Hotel nudi fantastičnu dvoranu koja je idealna za pripreme, osigurava nam intimu i mogućnost za treniranje bez ikakvih uznemiravanja. U Poreču uvijek nađemo svoj spokoj i mir, što je vrlo bitno pred velika natjecanja”, poručio je izbornik Červar napomenuvši kako se hrvatska reprezentacija u više navrata pripremala u Poreču za velika natjecanja s kojih se vraćala s dobrim rezultatima.

“Nadamo se da će tako biti i ovaj put, premda smo svjesni da neće biti nimalo lako”, zaključio je Červar.

Porečki gradonačelnik Loris Peršurić zahvalio se Hrvatskom rukometnom savezu što je prepoznao Poreč kao dobrog domaćina i odlučio baš tu dovesti reprezentaciju na pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo.

Reprezentacija će u Poreču ostati do 8. siječnja kad odlazi za Zagreb, odakle 9. siječnja leti za Muenchen.

Odgovori