IstaknutoVijesti

Čović: Svima pripadaju po tri ministarstva, vidjet ćemo što ćemo dobiti

Ja ću pomoći sad SDA; mi želimo svako ministarstvo od njih devet kojih su u Vijeću ministara pa ćemo vidjeti što ćemo dobiti kroz pregovore, kazao je u ponedjeljak novinarima predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović nakon sjednice Predsjedništva ove stranke.
U Mostaru se održala redovita sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH, a po završetku iste novinarima se obratio predsjednik stranke Dragan Čović.

Tema koja je bila aktualna je priprema sjednice HNS-a. Prethodna točka je bila aktualna politička situacija u BiH i pod tu točku smo raspravili pitanje uspostave vlasti na svim razinama. Donijeli smo sve nužne odluke za zasjedanje Sabora, tako da ćemo ići spremni na 13. sabor HDZ BiH, kazao je Čović, prenosi N1.

Čović se osvrnuo i na natpise u medijima proteklih dana.

Jedna od tema je bilo i sve što se događalo i u medijima BiH, jesu li se neke grupacije organizirale u BiH i mogu li narušiti sustav BiH. Ja sam informirao kolege da ćemo ovih dana nastaviti razgovore oko uspostave vlasti i formiranja Vijeća ministara, dodao je.

Kada je u pitanju formiranje vlasti, Čović je kazao kako se čini da je dogovor blizu.

Nužnost je donijeti izjavu između predstavnika tri stranke koje sjede oko ovoga, siguran sam da ćemo u idućih dan-dva imati razgovor na tu temu. Čini mi se da nismo daleko od dogovora, ali ne bi bilo prvi put da nismo daleko, a da se ništa ne dogodi, pa evo suzdržat ću se od vremenske konotacije vezane za tu dinamiku, oprezan je Čović.

Upitan je i koja ministarstva želi HDZ BiH, s obzirom da je iz SDA istaknuto koja ministarstva oni žele.

Ja ću pomoći sad SDA; mi želimo svako ministarstvo od njih devet kojih su u Vijeću ministara pa ćemo vidjeti što ćemo dobiti kroz pregovore. Obično je ovakva pozicija; prije pregovora svi mislimo da su značajna ministarstva gdje nemamo ministra, a beznačajna ona gdje imate svog ministra. Sve ostalo su poruke koje šaljemo putem medija da bi zagolicali pažnju i stvorili atmosferu, ali suština je da svima pripadaju po tri mjesta i siguran sam da će se naći mjesto i za predstavnika ostalih. Svi imamo želje, svi imamo taktike. Meni je bitno da se VM BiH što prije upostavi, poručio je Čović.

Odgovori