IstaknutoSport

Dalić govorio o kvalifikacijama

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom novi su ispiti u kvalifikacijama za Euro iduće godine. Izbornik Zlatko Dalić poručio je da zadatci, iako djeluju lagani, takvi neće biti te da se ne smije kiksati protiv Latvije i Armenije.

Reprezentacija se okuplja danas uoči dvaju susreta – prvi protiv Latvije u petak na Rujevici, a zatim 11. rujna na gostovanju kod Armenije.

Podsjetimo, nakon dvije utakmice Hrvatska ima četiri boda.

Dan uoči početka priprema svečano je bilo u Varaždinu na jednom zanimljivom projektu izbornika Zlatka Dalića, a radi se o muzeju, prenosi HRT.

”To je bio moj cilj, napraviti jednu priču svega što ja radim, priču hrvatske reprezentacije. Prikazati sve dresove u povijesti reprezentacije, od onoga prvoga protiv SAD-a do ovoga zadnjega. Pokazati medalje te nekako sklopiti cijelu priču kao s nekim ugostiteljstvom, što naravno nije moj primaran cilj. Meni je bitno da prikažemo priču. Ovo se zove “The Family – naša priča”. Naša priča je počela prije pet i pol godina, traje ta sjajna priča i ja sam to želio pokazati i prikazati te nešto napraviti za sebe. Skupili smo 40 originalnih dresova, zvao sam igrače sam da mi to poklone”, istaknuo je izbornik Zlatko Dalić, dodajući da nigdje u Hrvatskoj nema na jednom mjestu istaknuto 40 originalnih dresova.

”Neki su bili još i prljavi… Hvala svima što su mi pomogli”, dodaje. Osvrnuo se i na predstojeće kvalifikacije i formu reprezentativaca.

”Uglavnom su svi napravili prave transfere, išli su u bolje klubove, na bolje pozicije. To me jako veseli. Vikend je bio super, Luka je bio sjajan, Šutalo kapetan, Ivanušec asistirao. Perišić igra… Svi su u dobroj formi. Očekujem ih sutra zdrave i spremne u Zagrebu. Pred nama su dvije utakmice koje naizgled su lagane, no to tako neće biti. Čeka nas vrlo ozbiljan posao u ove dvije utakmice. Ne smijemo kiksati”, poručio je.

Odgovori