IstaknutoSport

Dalić: Ne smijemo kiksati

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju 8. i 11. rujna očekuju dvije utakmice u kvalifikacijama za Euro 2024., prenosi HRT.

Hrvatski nogometaši zauzimaju treće mjesto u skupini D nakon dvije odigrane utakmice. Kvalifikacije su Vatreni otvorili remijem na Poljudu s Walesom (1:1), a potom su s 2:0 slavili u gostima kod Turske u Bursi.

Skupinu s devet bodova predvode Turci koji su odigrali četiri utakmice, a druga je Armenija sa šest bodova iz tri odigrana susreta.

U rujanskom ciklusu kvalifikacija Hrvatska će prvo 8. rujna na Rujevici dočekati Latviju, a potom 11. rujna gostuje kod Armenije u Jerevanu.

“Pred nama su dvije utakmice kvalifikacija koje izgledaju nekako lagano, ali to tako neće biti, niti to smijemo tako shvatiti. Čeka nas ozbiljan posao u tim utakmicama i ne smijemo kiksati. Već za Latviju moramo biti maksimalno spremni, kao što smo bili uvijek do sada, a to očekujem i ovaj put. Nema opuštanja, naš cilj je jasan – to je Euro 2024. godine i moramo pobjeđivati”, rekao je Dalić.

Latvija i Armenija ne dopuštaju nikakve kalkulacije i tu bi trebalo osvojiti svih šest bodova. Izbornik Vatrenih najavio je da svaki put idu na pobjedu.

“Svi bodovi su jednako važni i svaki put moramo ići na pobjedu, a to ćemo napraviti i ovaj put”, dodao je Dalić.

Odgovori