IstaknutoSvijet

Doktorica iz BiH vodila ilegalni salon ljepote u Beču

Dvije žene iz Srbije i BiH uhićene su u Beču nakon što je otkriveno da se u privatnom stanu nudile ilegalne hijaluron tretmane i tretmane botoksom.

Anonimna prijava dovela je istražitelje na trag dvjema damama koje su vodile ilegalni salon ljepote u bečkom naselju Simering.

Prilikom kontrole spornog salona, osobe u stanu su odbile otvoriti vrata unatoč višestrukom upozorenju. Nakon toga carinski službenici su pribavili nalog za pretres stana, koji je nešto kasnije i obavljen.

Službenici financijke policije i carine prilikom pretresa otkrili ilegalni salon ljepote. Naime, žena iz Srbije je djelovala kao “medicinska sestra”, zakazivala je termine i asistirala ženi iz BiH koja je stomatolog, a koja je samo vikendima dolazila u Beč da bi pružala tretmane.

Stan je bio opremljen kao ordinacija, kažu iz financijske policije.

Nijedna od prisutnih osoba nije imala dozvolu za obavljanje tretmana ljepote ili bila registrirana na listi dokotora Liječničke komore Austrije.

Pored ovoga u Austriji je zabranjena primjena botoks i davanje filera, kao što je hijaluronska kiselina u kozmetičkoj i estetskoj oblasti od strane stonatologa.

Odgovori