IstaknutoSvijet

Dvojnik Kim Jong Una priveden i protjeran iz Vijetnama

Australskog komičara koji imitira sjevernokorejskog čelnika Kim Jong Una, vlasti su u ponedjeljak deportirale iz Vijetnama, 24 sata prije dolaska pravog Kima na sastanak s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom u Hanoiju, prenosi Hina.

Kimov dvojnik, koji se predstavlja umjetničkim imenom Howard X, u Hanoi je stigao u petak sa svojim partnerom koji glumi Trumpa, privukavši mnoštvo lokalnih stanovnika i pripadnike sedme sile.

Vijetnamske vlasti još u petak su privele na ispitivanje Russela Whitea i Howarda X-a, koji su novinarima rekli da ih je 15 policajaca ispitivalo skoro tri sata te da su upozoreni da odustanu od imitacija.

Proteklih nekoliko dana dvojica imitatora šetala su ulicama Hanoija, razgovarali su s novinarima i fotografirali se s građanima.

“Sjevernokoreanci uopće nemaju smisla za humor”, rekao je australski imitator novinarima u ponedjeljak prije odlaska u zračnu luku Hanoi odakle putuje u Australiju.

Imitatori su u lipnju bili u Singapuru, gdje su se Kim i Trump sastali u sklopu prvoga sastanka na vrhu. I tada su ih vlasti privele i kratko zadržale uz upozorenje da se ne pojavljuju u javnost imitirajući dvojicu čelnika zbog vlastite sigurnosti. “Rekli su nam da Trump i Kim Jong Un ondje imaju brojne neprijatelje”, kazao je Howard X.

Imitator se pojavio i na Zimskim olimpijskim igrama 2018. u Južnoj Koreji, gdje je, prije nego što ga je odvela policija, plesao pred zaprepaštenim sjevernokorejskim navijačima.

Dužnosnici vijetnamskog ministarstva vanjskih poslova u ponedjeljak nisu bili dostupni za komentar, a Vijetnam je prije summita pooštrio mjere sigurnosti oko glavnoga grada.

Howard X je novinarima u ponedjeljak kazao da je njegovom partneru, imitatoru Trumpa Russellu Whiteu, dopušten ostanak u Vijetnamu, no nije mu dopušteno pojavljivanje u javnosti.

Lažni Trump i Kim u ponedjeljak su se pred kamerama izgrlili i izljubili, a Howard X je pritom kazao: “Molim vas, ne želimo Treći svjetski rat. Ovi se boje tipova koji izgledaju kao stvarne osobe.”

Odgovori