IstaknutoSport

Džeko pošteđen brutalne kazne zbog ponašanja

Kapetan reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko u četvrtak je na utakmici talijanskog Kupa dobio izravni crveni karton nakon što se sukobio sa sucem utakmice.
Navodno je Džeko u burnoj raspravi psovao, a na kraju i pljunuo suca Gianlucu Manganiella.

Edin Džeko je na utakmici protiv Fiorentine u igru ušao u drugom poluvremenu, a pri vodstvu Viola 4:1 histerično je reagirao prema sucu Manganiellu s kojim je ušao žestoki verbalni okršaj, a navodno ga je i – pljunuo!

Džeko je zbog toga dobio izravni crveni karton, a očekivala se i teška kazna zbog nedoličnog ponašanja. No, sudac i delegat na kraju utakmice u zapisniku nisu naveli da je Dijamant pljunuo suca, pa je na kraju – barem što se tiče kazne – još i dobro prošao.

Tako je Edin Džeko dobio samo dvije utakmice zabrane nastupa, ali samo u talijanskom Kupu, te još 10.000 eura zbog nedoličnog ponašanja i verbalnog napada na suca! Neki će reći da je sjajno prošao jer se očekivalo da će to biti puno teža kazna, kako disciplinska tako i novčana, piše Tportal.hr.

No, ovo je samo kazna Disciplinskog povjerenstva, a Džeko će dodatno “po prstima” dobiti i od klupskih čelnika.

U Romi su najavili kako će svoga najboljega strijelca sigurno kazniti zbog narušavanja imidža kluba, a to će biti novčana kazna. I sigurno će biti veća od 10.000 eura.

Kazne će zbog katastrofalnog poraza 7:1 od Fiorentine, jednog od najtežih u povijesti kluba, zaraditi i svi igrači. Zbog takve sramote upitan je i status trenera Eusebija Di Francesca kojemu opasno prijeti otkaz.

Odgovori