IstaknutoSport

FIFA ustrajna u ideji da Svjetsko prvenstvo bude svako dvije godine

FIFA je pozvala vodeće nogometne saveze i organizacije na sastanak krajem rujna kako bi se razgovaralo o međunarodnom kalendaru natjecanja, uključujući i prijedlog da se Svjetsko nogometno prvenstvo održava svake dvije godine.

Poziv za online sastanak 30. rujna primili su su nogometni savezi, predstavnici nogometaša, klubova, liga, konfederacija, UEFA-e te Sindikat profesionalnih nogometaša (FIFpro), prenosi Sky Sport.

Glavna tema zasjedanja bit će prijedlog FIFA-e da se svjetska prvenstva održavaju svake dvije godine, umjesto četiri kao do sada.

“Postoji širok konsenzus u nogometnom svijetu da se međunarodni kalendar natjecanja reformira i poboljša. Ovo je jedna od nekoliko mogućnosti da se uspostavi konstruktivna i otvorena rasprava na svjetskoj i regionalnoj razini”, navodi se u priopćenju FIFA-e objavljenom na njenim službenim stranicama.

UEFA i Južnoamerička nogometna konfederacija CONMEBOL se protive prijedlogu i čak su zaprijetili bojkotom dodatnih turnira, dok su Azijska nogometna konfederacija i CONCACAF (Konfederacija Sjeverne i Centralne Amerike i Kariba) podržali prijedlog promjene formata Svjetskog prvenstva.

Odgovori