IstaknutoVijesti

Filmska potjera u Tuzli: Pucali na policajce pa ih pokušali pregaziti

Jedan muškarac (36) i troje maloljetnika uhićeni su nakon velike potjere tijekom koje su ispalili više metaka na policijske službenika MUP-a Tuzlanskog kantona..

Dvojica policijskih službenika lakše su ozlijeđena, ali ozljede nisu zadobili u razmjeni vatre.

Potjera se dogodila oko ponoći, a nakon što su službenici PS Zapad u ulici Rudarska pokušali zaustaviti automobil Škoda Octavia karavan u vlasništvu E.B. iz Tuzle.

Vozač navedenog vozila se oglušio na znak OSL te je nastavio kretanje u smjeru raskrižja Irac. S ciljem zaustavljanja spomenutog vozila, vozilo je praćeno s uključenim svjetlosnim i zvučnim signalima. Dolaskom u raskrižje na Ircu iz Škode kroz prozor suvozača, NN osoba je ispalila nekoliko hitaca iz pištolja nakon čega se velikom brzinom udaljila u pravcu Bukinja, navedeno je iz MUP-a TŽ.

U potjeru se uključila i Postrojba specijalne policije, a bjegnuci su nastavili pucati prema policiji.

Vozilo je skrenulo u Lipnicu u ulici Ozrenska gdje se zaustavilo i iz njega su izašla četiri muškarca, a jedan od njih je bacio pištolj. U tom trenutku vozač Škode je krenuo prema službenom vozilu MUP-a TK. Kako bi izbjegli sudar, službenici policije su vožnjom unatrag pokušali izbjeći kontakt i sletjeli u kanal, a vozač Škode je pobjegao vozilom.

U travi je pronađen odbačeni plinski pištolj.

Odmah su pronađena i privedena četvorica nepoznatih muškaraca koji su bježali.

Riječ je o 36-godišnjem S.M. iz Tuzle, te dvojici 16-godišnjaka i jednom 17-godišnjaku.

Škoda je zaustavljena u mjestu Plane, a njome je upravljao A. D. rođen 2000. godine iz Tuzle. Specijalci su zaustavili i vozilo BMW kojim je upravljao Z. K. rođen 1997. godine, a na mjestu suvozača se nalazio B.B. rođen 1998. godine, obojica iz Tuzle.

Osobe su stavljene pod kontrolu jer se sumnja da je jedna od navedenih u vrijeme incidenta bila u PMV Škoda Octavija. Prilikom slijetanja službenog vozila dva službenika policije zadobila su lakše tjelesne ozljede, a na vozilu je nastupila materijalna šteta, priopćeno je iz MUP-a TK.

O navedenom događaju je informiran dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva TK, dok potrebne mjere i radnje na dokumentiranju navedenog događaja poduzimaju službenici OKP PU Tuzla.

Odgovori