FOTO: Dani Vranice 2020. – Ljubo Barnjak

Dani Vranice i ove su godine održani svečano i dostojanstveno!

Iako je sve dalo naslutiti da će uz koronavirus i kiša omesti ovaj prelijepi događaj. Ipak uz volju organizatora i želju onih koji su i ove godine došli u Radovinu – Vranicu sve se stiglo i sve se odradilo.

I ove godine tu su bile različite udruge planinara iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske kojima od srca zahvaljujemo. Okupljanje ne bi bilo moguće ni bez naših planinara koji su se potrudili kako bi svi oni koji dođu bili i posluženi.

Bilo je tu i tradicionalnih natjecanja kao što su pilanje ručnom pilom (pobjedili domaći momci), zatim potezanje konopa, koje je izazvalo posebno zanimanje prisutnih. Naime uz mokru podlogu uvjeti su za potezanje konopa bili na granici regularnosti. U svakom slučaju smijeh je ono što je prisutnima i bilo potrebno. Na kraju su pobjedu zasluženo odnijele djevojke. Natjecanje se nastavilo obaranjem ruke gdje su i ovoj kategoriji djevojke ostvarile pobjedu. U sumrak je zapaljena tradicionalna logotska vatra a vrhunac večeri je bio i vatromet.

Pjevalo se i slavilo duboko u noć a kolibe koje su većinom prazne popunili gosti i time bar na trenutak probudili ovo usamljeno mjesto. Nedjelja je rezervirana za planinarenje, a planinare će kao i svake godine dočekati topla porcija graha.

Još jednom zahvala svima koji su došli u Radovinu a ujedno i poziv svima vama za sljedeću godinu. Up Raduša će se pobrinuti da sve bude kao i do sada perfektno organizirano.

Odgovori