IstaknutoSport

Ibrahimović: Milan bi bio prvak da sam došao na početku sezone

Nakon velikog preokreta i pobjede nad Juventusom, iskusni nogometni as Zlatan Ibrahimović izjavio je kako bi njegov Milan bio prvak da je on u timu bio od početka sezone, prenosi Anadolu Agency (AA).

Milan je sinoć savladao lidera na tabeli Juventusa rezultatom 4:1, iako je tim iz Torina poveo sa 2:0.

Jedan od najboljih na terenu bio je 38-godišnji Ibrahimović koji je svojevremeno nosio i dres Juventusa, a u izjavi za italijanske medije je kazao da su prošlo kolo pobijedili i Lazio sa 3:0 u gostima i da bi bili prvaci da je on u tim došao na početku sezone, a ne u siječnju ove godine.

Ističući kako nije tajna da je ostario i da ima 38 godina, Ibrahimović je kazao da su godine samo brojke, a da on pokušava voditi balansiran život kako bi što duže mogao igrati važnu ulogu na terenu.

”Ja sam predsjednik, trener i igrač na terenu, ali daju mi samo plaću za to što sam nogometaš”, kazao je Ibrahimović u svom stilu.

Na upit novinara da li namjerava ostati u Milanu i naredne sezone, Ibrahimović je kazao da ima još mjesec da igra i uživa u Milanu, a da će potom tek odlučiti o budućim koracima. Dodao je da ne želi biti maskota na terenu, već igrač koji će činiti prevagu na terenu.

Odgovori