Ispred nas su četiri dana kiše, pljuskova i snijega

U Bosni i Hercegovini sutra će biti oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Prijepodne padavine se očekuju u Hercegovini i Krajini, a u drugoj polovici dana i u ostalim područjima.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12 stupnjeva. Najviša dnevna uglavnom između 14 i 19 stupnjeva.  

U Bosni i Hercegovini u nedjelju, 5. svibnja bit će oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Na planinma će padati i snijeg. U večernjim satima, usljed opadanja temperature zraka, granica padavina snijega ili susnježice u Bosni se može spustiti i do 800 metara nadmorske visine.

U Bosni vjetar u jutarnjim satima mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. U Hercegovini će puhati jugo veći dio dana. Temperatura zraka u Bosni između 5 i 12 stupnjeva. U Hercegovini jutaranja temperatura zraka između 7 i 12, a najviša dnevna između 13 i 18 stupnjeva.  

U ponedjeljak, 6. svibnja bit će oblačno u nizinama s kišom i pljuskovima. Usljed zahlađenja granica padavina snijega ili susnježice u Bosni se može spustiti i do 600 metara nadmorske visine. Vjetar će biti umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu do 9 stupnjeva. Najviša dnevna između 4 i 9, na jugu zemlje od 10 do 15 stupnjeva.  

U utorak, 7. svibnja u BiH prevladavat će pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena bit će na jugu zemlje. Vjetar će biti umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu do 7 stupnjeva. Najviša dnevna između 7 i 13, na jugu do 17 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Odgovori