Ivan Rakitić otkrio pod kojim bi uvjetom ostao u reprezentaciji

Ivan Rakitić nedavnim je umirovljenjem od reprezentativnog dresa zaključio najdraži dio nogometne karijere. Da je nekim slučajem ostao među Vatrenima, danas bi igrao protiv svoje druge domovine – Švicarske.

Tim povodom Raketa je dao intervju za švicarski Blick.

“Važno je da je jedan od starijih igrača još u reprezentaciji. Da je Modrić napravio taj korak prije mene, ostao bih”.

Razmišljao je o oproštaju nakon povijesnog finala u Rusiji.

“Mandžukić, Subašić i Ćorluka odmah su se umirovili. Razmišljao sam o tome, puno razgovarao izbornikom, na kraju sam ostao. Sada je došlo vrijeme. Najveći sam navijač Hrvatske. Momčad ima puno mladih i talentiranih igrača, vrijeme je da preuzmu odgovornost i dobiju prostor za razvoj. Mislim da hrvatski nogomet ima svijetlu budućnost”.

Novinara Blicka zanimao je odgovor na zanimljivo pitanje: Hrvatska je napravila veliki uspjeh na SP-u, a kada će Švicarska?

“Da je stvar samo u broju stanovnika, Rusija i Njemačka uzeli bi sve medalje u Europi, a Kina bi bila nepobjediva. Savršena generacija mora doći, a onda mali detalji rade razliku. Siguran sam da Švicarska ima kvalitetu da napravi jednom takav korak poput našeg u Rusiji. Moraju se dogoditi male i neočekivane stvari koje ne možeš planirati”, kazao je Rakitić.

Odgovori