Uskoplje

Jučer počela škola skijanja na Raduši

Učenici osnovne škole „Uskoplje“ iz Uskoplja jučer su pohodili skijalište na Raduši. 24 hrabra učenika odlučili su po prvi puta stati na skije, a u tome im pomažu njihovi nastavnici tjelesnog odgoja, koji su ujedno i instruktori skijanja. Po dolasku su zadužili opremu i krenulo je zagrijavanje. Korak po korak pokazuju strpljivi instruktori kako očistiti pancerice, kako postaviti skije, kako se ustati kad se nađu na snijegu.

Ozbiljnim glasom ali jako poučnim savjetima naš “Stevo” prenosi svoje znanje na učenike, a djeca jedva čekaju da prođe zagrijavanje i krenu sa skijanjem. Prvi je dan od četiri predviđena dana koliko će trajati ovaj tečaj skijanja s našim osnovnoškolcima a neki već pokazuju kako talenta ima i kako je potrebno jako malo kako bi proskijali.

„Jako smo sretni i zahvalni našim učiteljima, roditeljima i svima koji su pomogli da smo danas ovdje kažu djeca za naš portal, nestrpljivo smo čekali i dočekali ovaj dan i sada je vrijeme da nešto i naučimo“.

Nakon napornog vježbanja djeca su odložila svoju opremu i kako kaže Ante “jedva čekam sutrašnji dan i ponovni odlazak na skijanje”.

Školu skijanja financijski je pomogao načelnik općine Gornji Vakuf – Uskoplje Sead Čaušević.

Odgovori