Kod osoba iz Viteza i Gornjeg Vakufa-Uskoplja pronađen cannabis

Dana 12.10.2021 godine oko 19,50 sati u mjestu Stara Bila, općina Vitez, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su kontrolu i pregled osobe I.M. rođen 1987.godine iz Viteza. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istog dana, oko 21,10 sati u ulici Gradska, općina Gornji Vakuf – Uskoplje, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su kontrolu i pregled osobe N.M. rođen 1992.godine iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja. Prilikom kontrole i pregleda navedene osobe pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U suradnji sa nadležnim Županijskim tužiteljstvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Evidentirane su 2 prometne nezgode u kojima su 2 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručena su ukupno 383 prekršajna naloga, od kojih je 299 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 6 vozača, od kojih su 3 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Odgovori