IstaknutoVijesti

Martina Mlinarević – Bez maski i filtera, uspravno

”Ova naslovnica jer smo bombardirani savršenstvima bez mane na svakom koraku, jer živimo u fotošopiranim životima, jer nam djeca odrastaju u izvrnutom sustavu vrijednosti gdje su “guzice i sise” starleta i turbofolkerki samo ono što se pika, živimo u pomračenoj Kardašijanizaciji uma, provučeni kroz “deset voda” instagram filtera”, tim riječima ‘objašnjava’ naslovnicu Gracije, Martina Mlinarević, koju je ovaj magazin proglasio za osobu 2018. godine.

Razlozi zbog koji se odlučila na naslovnoj fotografiji, za novogodišnji broj magazina, razotkriti i pokazati ‘bez maski i filtera, uspravno’ jesu, kako ističe Mlinarević, pokazati njezin najveći usjeh te upozoriti druge na važnost obavljanja pregleda.

”I zato sam pristala. I to baš za novogodišnji broj kad se sumiraju najveći uspjesi u sve šljokičastim toaletama. Preživjela sam i to je moj najveći uspjeh. Slavimo budalaštne, a ljudi, neznani heroji svaki dan preživljavaju svoje najteže bitke. Bez maski i filtera, uspravno. Zato ove fotografije i zato ova naslovnica. Otvoreno do srži. Pregledaj se, da to ne budeš sutra ti. Nemoj kupiti torbicu nego zakaži pregled. Naslovnica i iz naših licemjernosti, tabua, činjenice da karcinom još zovemo “onim najgorim”, da za oboljele odmah tražimo grobno mjesto i križamo ih u glavi, guramo na margine, za neupućenost i neobrazovanost naših ljudi kad su u pitanju bilo kakve bolesti, za razbijanje predrasuda”, poručuje Mlinarević.

Odgovori