Mourinho: Nedostaje mi nogomet

Portugalski nogometni stručnjak Jose Mourinho, koji već nekoliko mjeseci nema klub, izjavio je kako “gori od želje” da se vrati trenerskom poslu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pomalo

Mourinho je otpušten iz Manchester Uniteda u prosincu prošle godine i od tad čeka ponudu novog kluba. Kako je u intervjuu za Sky Sports izjavio, ovo je prvi put da ima vremena razmisliti i ne donositi naglo odluke.

“Ovo je bukvalno prvi put da imam vremena za razmisliti. Prvi put da sam u Setubalu krajem srpnja i početkom kolovoza u posljednjih više od 20 godina. Imam vremena da razmislim i sve ponovo analiziram i ono što osjećam je da ‘Ze’ (Mourihnov nadimak iz djetinjstva) gori od želje. Prijatelji mi govore da uživam, u srpnju, kolovozu, onome što nikada nisam imao, ali iskreno ne mogu. Nisam dovoljno sretan da uživam. Nedostaje mi moj nogomet”, rekao je Mourinho.

Odbio ludu ponudu

Britanski mediji su nedavno pisali da je Mourinho odbio ugovor od 100 milijuna eura koji mu je ponudio kineski klub Guanzhou Evergrande i time odbacio mogućnost da postane najplaćeniji menadžer svih vremena.

Mourinho kaže da mu je teško odbiti ponude i klubove, ali tvrdi da to radi jer čeka pravi izazov.

“Moram biti strpljiv i čekati na pravu priliku, a prava prilika je ona koja se poklapa s mojim osobinama kao trenera”, rekao je Mourinho.

Ističe da je jedino zainteresiran za vođenje kluba i to isključivo nekog iz pet najjačih europskih liga – engleske Premier lige, francuske Lige 1, njemačke Bundeslige, italijanske Serie A ili španjolske La Lige.

Također je otkrio da bi u budućnosti mogao voditi neki nacionalni tim, ali da to trenutno nije posao za njega.

U dosadašnjoj karijeri je trenirao Benficu, Uniao de Leiriu, Porto, Chelsea, Inter Milan, Real Madrid i Manchester United.

Odgovori