IstaknutoVijesti

Na brojnim dionicama učestali odroni

U sjeverozapadnim krajevima na dionicama u višim predjelima Bosne i Hercegovine mjestimično ima raskvašenog snijega na kolniku.

Slab snijeg povremeno pada i u ostalim krajevima na dionicama preko prijevoja, ali se, za sada, ne zadržava.

U ostalim krajevima prometuje se po pretežno mokrom kolniku, a na brojnim dionicama učestali su odroni. Savjetuje se opreznija vožnja i napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. travnja.

Na magistralnoj cesti M-17 Zenica – Nemila zbog sanacijskih radova u tunelu Vranduk II, prometuje se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tijekom dana, zbog pojačanog prometa vozila, moguća su duža zadržavanja na ovoj dionici.

Jednom trakom prometuje se i na magistralnoj cesti M-16 Banja Luka – Crna Rijeka u mjestu Dabrac, gdje su u tijeku radovi na sanaciji odrona.

Na magistralnoj cesti M-16.4 Novi Travnik – Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana prometovanja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko – Gunja.

Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je promet za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi – Dvor, priopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Odgovori