Uskoplje

Najuspješniji sportaš SBK/SBŽ je Karlo Šimčić, a najuspješnija sportašica Tamara Maros

Gornji Vakuf – Uskoplje je nakon osam godina ponovno imao čast da bude domaćin manifestacije „Izbor najboljeg sportaša Srednjobosanske županije 2018“. Na manifestaciji je bio prisutan veliki broj javnih ličnosti iz javnog života, sa sportske i političke scene, a na samom početku su ih svojim performansom pozdravile članice mažoret kluba “Uskopljanke“ . Prisutnima su se prigodnim riječima obratili  predsjednik Sportskog saveza SBŽ Mirsad Ibrišimbegović, ministrica obrazovanja, sporta, i kulture SBŽ Katica Čerkez i načelnik općine Gornji Vakuf- Uskoplje Sead Čaušević.

Nakon uvodnih riječi, program je nastavljen dodjelom nagrada najuspješnijim sportašima Srednjobosanske županije za 2018. godinu.

Najuspješniji sportaš u kategoriji kadeta je David Čečura iz JK “Vitez“, dok je najuspješnija sportašica kadetkinja Dora Ćosić iz STK „CM“ Vitez.

Najuspješniji sportaš u kategoriji kadeta u ekipnim sportovima je Mirza Silajdžija iz NK „Novi Travnik“, a najuspješnija kadetkinja iz ekipnih sportova je Naida Haračić iz ŽNK „Iskra“ Bugojno.

Najuspješnija kadetska ekipa u muškoj konkurenciji  je NK „Novi Travnik“, a u ženskoj konkurenciji je ŽNK „Iskra“. Sportski radnik godine je Semir Demirović iz MRK „Sloga“ Gornji Vakuf- Uskoplje.

Najuspješnija juniorska ekipa u muškoj konkurenciji je NK „Travnik“ iz Travnika, a u ženskoj STK „Vitez“ iz Viteza.

Najuspješniji sportista u kategoriji juniora je Dženan Maglić, član karate kluba „Vezir“ iz Travnika, a u ekipnim sportovima najuspješniji  je Marko Baltić ,član NK „Travnik“.

Najuspješniji sportaš u kategoriji sportaša s tjelesnim oštećenjem je Fahrudin Telbiz član Kluba sjedeće odbojke „Iskra“ Bugojno, a najbolja ekipa u kategoriji sportista sa tjelesnim oštečenjem je KSO „Iskra“ Bugojno.

Najuspješniji trener u 2018. je Lolita Furundžija, trener JK „Vitez“, dok je najuspješniji trener iz ekipnih sportova  Samir Vrban, trener ŽNK „Iskra“ Bugojno.

Nagradu publike osvojio je Nedim Mustafica, član KK „Promo“ iz Donjeg Vakufa.

Najbolja ekipa Kantona za 2018. godinu u muškoj konkurenciji  je MRK „Sloga“ iz Gornjeg Vakufa- Uskoplja, a u ženskoj konkurenciji najuspješnija je  ŽNK „Iskra“ Bugojno.

Najuspješniji sportaš iz ekipnih sportova je Salko Duranović iz AMK „Komotin“ Jajce, dok je najuspješnija sportašica iz ekipnih sportova  Elma Kundić iz ŽNK „Iskra“ Bugojno.

Najbolji sportaš SBK za 2018. godinu  je Karlo Šimčić, član  JK “FTM“ Travnik, dok je titulu najuspješnije sportašice ponijela Tamara Maros iz JK “Vitez“.

Tijekom revijalnog dijela programa su dodijeljene zlatne i srebrene plakate, te zahvalnice, povelje, diplome i nagrade za životno djelo. Publiku su zabavljali članovi HKD „Napredak” Gornji Vakuf – Uskoplje, BZK „Preporod” Gornji Vakuf-Uskoplje, Klub mažoretkinja „Uskopljanke” Gornji Vakuf-Uskoplje i aktualni svjetski i europski prvaci u argentinskom  tangu   Valentina Vavra i Vedran Marceta.

Tekst: N.Čaušević / foto: Uskoplje.info

Odgovori