IstaknutoSport

Nastavak nogometne sezone je moguć

Tim Meyer, predsjednik Medicinskog odbora Europske nogometne federacije (UEFA) kazao je da bi nogometna natjecanja trebala biti nastavljena ove sezone, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nogomet je u većem dijelu svijeta zaustavljen zbog pandemije koronavirusa, a neke lige, među kojima su francuska, nizozemska i belgijska, proglasile su završenom sezonu 2019/20. nakon odluka nacionalnih vlada.

Predsjednik Medicinskog odbora UEFA-e rekao je da sve nogometne organizacije koje planiraju da nastave natjecanje ponovo moraju pripremiti “sveobuhvatne protokole koji diktiraju sanitarne i operativne uvjete“ kako bi se osigurala zaštita zdravlja onih koji su uključeni u utakmice.

“Definitivno je moguće planirati ponovno pokretanje natjecanja suspendiranih tijekom sezone 2019/20. pod ovim uvjetima i uz poštivanje lokalnog zakonodavstva“, istaknuo je Meyer.

On, također, predsjedava novoosnovanom medicinskom podgrupom UEFA-e koja ispituje zdravstvena pitanja koja se odnose na ponovno pokretanje nogometnih aktivnosti.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. ožujka je zbog širenja koronavirusa proglasila “globalnu pandemiju“. Također, WHO je uz Europu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 218.500 ljudi, a potvrđeno je preko 3.140.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 185 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta “Johns Hopkins“. Do sada se oporavilo više od 945.000 ljudi.

Odgovori