Nedjeljnu molitvu papa Franjo predvodio putem video prijenosa

Papa Franjo koji je nedjeljnu molitvu Angelusa prvi put predvodio putem video prijenosa iz svoje privatne knjižnice, izrazio je “bliskost” s bolesnicima od koronavirusa i osobljem koje ih njeguje.

To je prvi put da je papa Franjo nedjeljnu molitvu molio putem video prijenosa a ne sa svog prozora, zbog vladine mjere radi sprječavanja širenja koronavirusa.

Papa je usto pozvao vjernike da zajedno s njim mole za “sirijski narod a napose za stanovnike na sjeverozapadu zemlje koji moraju bježati”.

No ipak je otišao do prozora i tiho mahnuo nekoliko stotina ljudi na ogromnom trgu, koji često privlači desetke tisuća. Većina ih je držala na sigurnoj udaljenosti jedan od drugog dok su promatrali kako papa isporučuje adresu na četiri mega-ekrana.

“Malo je čudna ova molitva Angelusa danas s papom u knjižnici, ali vidim vas i blizu sam vam”, rekao je papa Franjo, prenosi Reuters.

Bio je to prvi put da je Franjo preskočio davanje blagoslova s prozora od svog izbora 2013. godine, osim kada je bio izvan Rima.

Čini se da se Franjo oporavio od prehlade koja ga je prisilila da prošle sedmice preskoči da se sastane u bazilici Svetog Ivana Lateranskog s rimskim svećenstvom kako bi obavili misu pokajanja na početku Korizme.

Danas je papa Franjo potaknuo vjernike “da žive ovaj težak trenutak snagom vjere, sigurnošću nade i žarom milosrđa”. Prozor se zatim otvorio i mahnuo je kratko.

Odgovori