Nije mu prvi put: Rooney zabio gol sa svoje polovice igrališta

Bivši engleski reprezentativac Wayne Rooney, koji trenutačno igra u MLS, u srijedu je zabio nevjerojatan gol sa svoje polovice igrališta za pobjedu DC Uniteda.

Rooney je ovaj nevjerojatan pogodak, drugi takav u karijeri, postigao kada je zapucao prema suparničkom golu s udaljenosti od 70 metara u desetoj minuti susreta protiv Orlando Cityja, javlja Hina.

Rooney je sličan gol sa svoje polovice igrališta zabio i dok je igrao za Everton protiv West Ham Uniteda 2017., tri godine nakon također još jednog gola za pamćenje zabijenog gotovo s centra protiv istog suparnika, ali dok je on nosio dres Manchester Uniteda.

“Primjetio sam golmana možda par minuta prije pogotka i vidio sam da je daleko od gola”, kazao je Rooney nakon utakmice.

“Znao sam da će lopta pasti blizu centra i da ću tada imati priliku zapucati”.

Slavni Pele je pokušao zabiti i nije uspio s centra na SP 1970. protiv Čehoslovačke, ali je Davidu Beckhamu to uspjelo 1996. na utakmici za Manchester United protiv Wimbledona, javila je Hina.

Rooneyev gol je bio ujedno i jedini na utakmici i osigurao je pobjedu DC Unitedu koji je na trećem mjestu u Istočnoj konferenciji MLS-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *