Obavijest o prijevozu u Vitez na dane izbora

U subotu i nedjelju (04. i 05. srpnja 2020. godine) organizira se prijevoz birača s područja općine Uskoplje do biračkih mjesta u Vitezu, u osnovnoj školi „Vitez“, za glasovanje na izborima za Hrvatski sabor. U Osnovnoj školi „Vitez“ će biti 10 biračkih mjesta.

Molimo sve zainteresirane da se jave i rezerviraju svoje mjesto na brojeve telefona koji se nalaze u dnu, radnim danima od 10,00-14,00 sati. Prijevoz će biti organiziran autobusima u subotu i nedjelju. Polazak autobusa će biti ispred osnovne škole „Uskoplje“ u ulici Kralja Tomislava u 12,00 sati, oba dana. Iz objektivnih razloga, u nedjelju, 05. srpnja 2020. godine očekuje se veća gužva na biračkim mjestima. Apeliramo na sve one koji mogu da glasaju u subotu, 04. srpnja 2020. godine!

Hrvatski državljani koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj (dvojno prebivalište), a nisu podnijeli Zahtjev za prethodnu registraciju birača najkasnije do 24. lipnja 2020. godine, nemaju pravo glasa u BiH.

Hrvatski državljani koji posjeduju hrvatsku osobnu iskaznicu s prebivalištem u BiH registrirani su po službenoj dužnosti prema adresi prebivališta te mogu glasati bez prethodne registracije. Svi navedeni iz Uskoplja po službenoj dužnosti registrirani su u DKP-u Vitezu. Oni koji žele glasovati u bilo kojem drugom DKP-u u BiH (Mostar, Sarajevo, B. Luka, Tuzla, Livno) morali su podnijeti zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije do 24. lipnja 2020. godine, u protivnom mogu glasovati samo u Vitezu.

Hrvatski državljani koji imaju prebivalište samo u BiH, koji nisu aktivno registrirani do 24. lipnja 2020. godine, mogu na dan održavanja izbora ostvariti svoje pravo glasovanja putem potvrde za glasovanje koju izdaje DKP RH u Vitezu u neposrednoj blizini biračkih mjesta u Vitezu (aula osnovne škole „Vitez“).

VAŽNA NAPOMENA!
Prilikom glasovanja, obavezno je uz sebe imati važeći identifikacijski dokument iz RH ili BiH. Preporuka je dokument iz Republike Hrvatske (putovnica).
Pozivamo sve birače da se pridržavaju epidemioloških uputa te da sa sobom ponesu maske za lice, zbog zaštite sebe i drugih.
Birači mogu glasovati samo za jednu listu kandidata.

Ukoliko birač želi dati preferirani glas jednom od kandidata na listi koju je zaokružio, zaokružuje broj ispred njega. Birač može dati samo jedan preferirani glas!

Sve dodatne informacije možete dobiti na brojeve telefona: 030 494 727; 063 814 672; 063 275 609.

Odgovori