IstaknutoVijesti

Objavljen identitet policajca stradalog u Tarčinu

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto zamolio je sve da misle na obitelj stradalog i da čekaju službene informacije.

Admir Katica, ministar unutarnjih poslova Kantona Sarajevo potvrdio je novinarima da je policajac čije je tijelo pronađeno u Suhodolu kod Tarčina pripadnik snaga Federalne uprave policije – koji je radio na osiguranju objekta.

”Operativni centar MUP-a KS primio je obavijest u 18:20. Policajac je pripadnik FUP-a i radio je na osiguranju. Vrši se uviđaj i radi se na rasvjetaljavnju okolnosti”, izjavio je Katica.

”Činjenica da se radi o smrti policajca svakako je potresna. Dat ćemo podršku u istrazi”, poručio je Katica

Naime, na lokalitetu Suhodol, kod Tarčina, u blizini Objekta za edukaciju kadrova pripadnika Federalnog MUP-a u subotu navečer je pronađen mrtav policajac.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto zamolio je sve da misle na obitelj stradalog i da čekaju službene informacije.

”S komesarom i ministrom MUP-a na terenu.Teška noć je pred nama. Molim sve da misle na obitelj policajca koji je izgubio život i sačekaju zvanične informacije”, napisao je na Twitteru.

Prema prvim informacijama, policajac je ustrijeljen te izboden. Na isti način je ubijen i trgovac kod Konjica, a zbog tog ubojstva policija traži Edina Gačića od ponedjeljka.

Objavljen identitet policajca

Na lokalitetu Suhodol, kod Tarčina, u blizini objekta koji pripada FUP-u ubijen je policajac Mahir Begić, objavili su sarajevski portali.

Nakon ubojstva, područje Suhodola kod Tarčina osigurava veliki broj policijskih ekipa.

Istodobno, policija u Konjicu blokirala sve ulaze i izlaze iz grada i provjerava svako vozilo i osobe u automobilima.

Odgovori