Uskoplje

Obred primanja u Franjevački svjetovni red

U nedjelju 5. studenoga u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Uskoplju, za vrijeme pučke sv. mise upriličen je obred primanja novih članova u Franjevački svjetovni red.

Nakon mnogobrojnih susreta uz vodstvo duhovnog asistenta mjesnog bratstva fra Mate Topića i njegova pomoćnika fra Zvonimira Batiste, nekolicina se vjernika odlučila na pristupanje Franjevačkom svjetovnom redu. Uoči samog obreda održana je i prigodna ispovijed kako bi se novi članovi što bolje pripremili za ovaj svečani događaj.

Svetu misu i obred primanja predvodio je fra Miro Relota, područni i nacionalni duhovni asistent OFS-a. Svoje: „Evo me!“, ovom prigodom izreklo je 29 vjernika, koje je u ime bratstva primio Marijan Begić, ministar područnog bratstva OFS-a Bosne Srebrene, a u ime Crkve potvrdu i blagoslov dao je fra Miro Relota. Uz njih na obredu su bile nazočne i nacionalna ministra Ivana Vidović te nacionalna tajnica Mirjana Biljaka. Novim članovima reda uručen je znak „Tau“ te primjerak Pravila i Generalnih konstitucija OFS-a.

Na kraju sv. mise uslijedio je svečani blagoslov i zajedničko fotografiranje, nakon čega je nastavljeno druženje uz okrjepu u prostorijama Doma Svetog Ante, objavljeno je na Facebook stranici župe.

Inače, Franjevački svjetovni red u Uskoplju postoji već dulji niz godina, a ovim se činom uz dosadašnjih devet članova obnovio brojem novih trećoredaca/ica, s prosjekom godina: 30/31.

J.M., KT

Odgovori