Od utorka zahlađenje uz susnježicu i snijeg

Od utorka, 4. veljače, prostor Bosne i Hercegovine bit će pod utjecajem frontalnog poremećaja sa sjevera kontinenta. Vlažniji i znatno hladniji zrak uvjetovat će pretežno oblačno vrijeme, značajniji pad temperature i padaline.

Padaline će u nižim područjima biti u obliku kiše, a u višim područjima prognozira se susnježica i snijeg. Djelomično razvedravanje i stabilizacija vremenskih prilika kao i izraženija hladna jutra u Bosni očekuju se od četvrtka, 6. veljače.

Jutarnje temperature zraka u Bosni bit će u padu i varirat će od 3°C do 9°C (utorak) odnosno od -8°C do -3°C (od četvrtka). U Hercegovini minimalne temperature predviđaju se do 13°C u utorak tj. 2°C u četvrtak. Maksimalne temperature u Bosni pred kraj tjedna do 4°C, a u Hercegovini do 9°C.

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama sredinom sljedećeg tjedna očekuju se nove padaline. Snijeg u Bosni i kiša u Hercegovini. Jutra hladna, uz negativne temperature u Bosni. Maksimalne temperature varirat će između 4°C i 10°C. Pred kraj prognoziranog razdoblja moguć je porast temperature zraka.

Sljedeće ažuriranje izgleda vremena je 17. veljače 2020. godine, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Odgovori