Odbojkašice ”Sloge” prvaci odbojkaške lige SBK/KSB u kadetskoj selekciji

Odbojkaški savez SBK/KSB i Odbojkaški klub “Victory” Novi Travnik bili su domaćini FINAL FOUR-a za prvaka SBK/KSB u kadetskoj selekciji.

Na FINAL FOUR-u plasirale su se četiri najbolje ekipe u SBK/KSB, i to:
Odbojkaški klub “Time Out” Jajce
Odbojkaški klub “Iskra” Bugojno
Odbojkaški klub “Victory” Novi Travnik
Odbojkaški klub “Sloga” Gornji Vakuf-Uskoplje

U polufinalnoj utakmici bili smo bolji od OK “Iskra” Bugojno rezultatom 2:0 (31:29, 25:17). U utakmicu smo ušli pod velikom tremom i “grčem” koje nose prve, ovako važne, utakmice. Prvi set smo dobili na razliku 31:29, uz dosta grešaka cijelo kolektiva. U druhom setu smo se opustili, posložili i uzeli “bez problema” 25:17.

U finalu smo bili bolji od domaćina FINAL FOURA-a OK “Victory” rezultatom 2:1. Prvi set smo izgubili rezultatom 25:13. OK “Victory” je bila bolje ekipa po svim elementima igre. Drugi set pripada nam rezultatom 25:19. “Zbili smo redove”, psihološki i taktički dobro “stajali” i zasluženo pobijedili. Treči set je također pripao nama i slavlje je moglo da počne.

Ovo je pobjeda kolektiva. Igračice su pokazale karakter jer nije se bilo lako vratiti u utakmicu nakon dominacije OK “Victory” u prvom setu. Čestitke na uspjehu svim igračicama i treneru.

Najbolji igrač turnira je naša Ana Bilić.
Najbolji bloker turnira je naša Tijana Elez.

Dejan Rajić

Odgovori