Održan sastanak Kriznog stožera Gornji Vakuf – Uskoplje

U prostorijama Općine Gornji Vakuf – Uskoplje održan je sastanak Kriznog stožera koji su vodili načelnik općine Sead Čaušević i direktor Doma Zdravlja Gornji Vakuf – Uskoplje Ejub Zukić. Sastanku su prisustovali i ravnatelji osnovnih i srednjih škola i dječjeg vrtića, zamjenica zapovjednika Policijske stanice Gornji Vakuf – Uskoplje te djelatnici civilne zaštite Općine Gornji Vakuf – Uskoplje.

U četvrtak je, odlukom s viših razina obustavljen je rad škola dok je od petka obustavljen rad i svih predškolskih ustanova u Srednjobosanskom kantonu. Dok traje obustava nastave učenicima se preporučuje da izbjegavaju nepotrebno kretanje i zadržavanje na mjestima javnog okupljanja.

Članovi kriznog stožera mole sve građanke i građane da se u cilju zaštite osobnog zdravlja i zaštite javnog zdravlja pučanstva strogo pridržavaju svih preporuka Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Kantona Središnja Bosna, kao i Zavoda za javno zdravstvo.

Sve osobe koje su putovale izvan države trebaju boraviti u kućnoj samoizolacija i pratiti zdravstveno stanje a ukoliko primjetite neke od simptoma zaraženosti koronavirusom (COVID – 19) dužni ste se javiti na brojeve telefona 061 185 454 ili 063 814 672 putem kojih ćete ćete biti obaviješteni o daljnjem postupanju.

Broj Doma zdravlja: 030 265 502

Odgovori