Opet problemi s grijanjem u Bugojnu

Nastavljene su prošlogodišnje muke građana Bugojna koji se toplotnom energijom snabdijevaju iz kotlovnice u neposrednoj blizini zgrade Policijske uprave u tom gradu.

U obrtničkoj radnji „BADE“ kažu da toplana trenutno radi u 70-postotnom kapacitetu, te da bi se stanje u isporuci toplotne energije trebalo dodatno poboljšati u odnosu na protekle dane.

-Problemi su nastali zbog kvara na elektronici, tako da će siječanjski računi biti umanjeni za onoliko dana za koliko su korisnici bili uskraćeni za grijanje – kazao je vlasnik toplane Adnan Karadža.

Navikli na probleme u sistemu centralnog grijanja, u stanovima mnogih Bugojanaca, koji žive u centru grada, još se nalaze šporeti i peći na čvrsto gorivo, koji su se pokazali dobrim rješenjem u ovakvim situacijama.

U nepovoljnijoj poziciji su građani koji za zagrijavanje mjesta u kojima borave koriste električnu energiju, pa su i troškovi za grijanje veći.

Za razliku od stanara u Lamelama i Nuglama, te drugim zgradama koje koriste usluge spomenute toplane, korisnici grijanja u naselju Vrbas, koje osigurava firma “Kvatro”, zadovoljni su kvalitetom isporučene toplotne energije.

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *