IstaknutoVijesti

Osmica i Debevec u problemima – propjevali njihovi suradnici?

U protekla dva mjeseca saslušano je već više od 30 svjedoka koji su povezani sa uhićenim i suspendiranim predsjednikom Suda BiH Rankom Debevcem i bivšim direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmanom Mehmedagićem Osmicom.

Radi se mahom o uposlenicima Suda i OSA-e, javlja Avaz, koji dalje navodi da su među njima pojedinci od krucijalne važnosti za daljnju istragu jer su radili prema uputama ovog dvojca.

Jedan iz OSA-e, doskorašnji Osmicin blizak suradnik, pomogao je Tužiteljstvu da sklopi mozaik kriminalnih radnji i procesa nezakonitog prisluškivanja.

Ovaj svjedok pokajnik do u detalje je opisao tužiteljici Bojani Jolović što je sve radio prema naredbi Osmice. Isto važi za suradnike Ranka Debevca. Jedan od njih je uhićeni Milisav Pijuk, koji se brani sa slobode.

Sve priznao

Pijuk je pristao na suradnju s Tužiteljstvom i već otkrio mnogo toga kako bi Tužiteljstvo dobilo potpunu sliku o zloupotrebama suspendiranog predsjednika Suda.

Priča o ”agentima” OSA-e kap je u moru brojnih zloupotreba. Mračno lice Debevca mnogo je opasnije.

I ne samo to. Slike ulaska svjedoka u Tužiteljstvo, koje je Osmica dobio na uvid, veliki su problem za ovaj mafijaški dvojac. Tužiteljsvo će sljedećeg tjedna proširiti istragu na druge predmete i druge događaje.

O tome je do u detalje pričao dvojac koji je propjevao. I sljedećeg tjedna bit će nastavljena saslušanja, a sve vodi ka novim uhićenjima, javlja Avaz.

Tajna dva Samsunga

Koliko se Debevec i Osmica boje što će Tužiteljstvo naći u njihovim telefonima, najbolji je pokazatelj to da mjesecima odbijaju dati šifre telefona.

Mobiteli su na vještačenju i brzo će biti poznati rezultati. Poruke koje su slali i dobivali imaju i svjedoci.

Autentičnost je već potvrđena. Pogotovo tajne kriju dva Samsunga.

Odgovori