Otkriveno zašto je Dalić otpisao Vrsaljka. “Kako mi možeš to napraviti?”

Šime Vrsaljka već dugo nema u reprezentaciji, točnije izbornik Zlatko Dalić ga ne zove, a razlog tome možda leži u situaciji koja se dogodila još za vrijeme posljednjeg Eura. Šime Vrsaljko imao je status jednog od senatora, međutim, u jednom je trenutku šokirao Dalića.

  • Ti mene nisi stavio igrati. Ti si to napravio… – obratio mu se ljutito na ručku, nakon što je izbornik odlučio da Josip Juranović bude starter sa Škotskom.
  • Otkad smo nas dvojica na ti? – odgovorio mu je konsternirani Dalić jer nikad ga dotad Šime nije tako oslovio.

Poslijepodne na treningu, pozvao ga je na stranu.

  • Šime! – povikao je Dalić.
    Recite, šefe… – odgovorio je tada bek Atletica.
  • Kako možeš tako nastupiti prema meni? – počeo je izbornik bukvicu. – Zvali smo te u reprezentaciju i kad nisi igrao u klubu, pazili na tebe, kod svakog i najmanjeg problema vadili te iz igre da te sačuvamo od ozljede, imaš status prvotimca, iako od Rusije nemaš kontinuitet igara… Što sam sve za tebe napravio, a ti tako! Vidim da si umoran i zato želim svježeg Juranovića. To je jedini razlog – korio je Dalić Vrsaljka.

I očito mu ozbiljno zamjerio. Do novinara je došla informacija kako bi Vrsaljko igrao s La Rojom da se nije dogodio taj incident. Nije ga ubacio čak niti u produžecima umjesto Brekala, što je morao. Da uči na vlastitim pogreškama, dokazao je u Splitu, nakon što su Rusi zabili autogol, izvukao je Kramarića i postavio pravog beka – Stanišića. Jer je također na travnjak u međuvremenu ušao Brekalo umjesto Juranovića.

Kako god bilo vjerujemo da će Šime Vrsaljko, ukoliko se vrati u formu i bude igrao u klubu zaslužiti novi poziv izbornika Zlatka Dalić, pišu Sportske novosti.

Odgovori