IstaknutoZanimljivo i poučno

Ovako ćete u potpunosti očistiti svoj mobitel od bakterija i virusa

Brojna znanstvena istraživanja ukazuju kako je naš mobitel uređaj koji je posebno pogodan za širenje virusa i bakterija.

Mogli bismo reći da je čist mobitel pola zdravlja, a u nastavku vam otkrivamo kako ga uspješno očistiti, pri čemu napominjemo da posebnu pažnju obratite na krpice za brisanje budući da one grube teksture mogu stvoriti kontraučinak i oštetiti ekran, šiše Miss7.

U jeku suzbijanja širenja virusa Svjetska zdravstvena organizacija navela je niz smjernica kojih bi se trebali pridržavati kako bi uspješno očuvali zdravlje. Uz pranje ruku i čišćenje radne jedinca (kako i domu tako i na poslu), posebna pažnja je pridana mobitelima.

Naime, znanstvenici upozoravaju kako su površine mobitela također plodna područja za razvoj virusa i bakterija te da smo uzalud dezinficirali ruke ako koristimo uređaj koji prethodno nije očišćen.

Kako uspješno očistiti mobitel?

Kako bi bili sigurni da na svoje lice i ruke prenosite što manje prljavštine i bakterija bitno je redovito čistiti mobilni uređaj. Prije nego krenete čistiti mobitel obavezno ga isključite kako ne bi došlo do iskrica ili kratkoga spoja.

Izbjegavaj koristiti tekućinu već odaberi specijalizirane krpice koje mogu biti vlažne i suhe. Te posebno dizajnirane krpe imaju više vlakana od ostalih vrsta krpa i kao rezultat mogu pokupiti više mikroskopskih čestica, uključujući bakterije i viruse.

Pri čišćenju nemojte koristiti tvrde krpe ili ručnike kako ne bi ogrebali i oštetili ekran. Ne savjetuje se pretjerano prčkanje po utorima za kartice ili USB utoru jer su čipovi koji se tamo nalaze iznimno osjetljivi.

Kako bi uklonili prašinu iz tih dijelova možete upuhati zrak kroz malenu slamčicu. Budite oprezni i izbjegavajte mobitel izložiti izravnom izvoru topline.

Ako je vaš mobilni telefon osobito prljav ili nemate krpe od mikrovlakana, možete ga dezinficirati tako da napravite otopinu od oko 60% vode i 40% alkohola. Koristite mali kut krpe za nježno čišćenje telefona te potom prebrišite ekran suhim dijelom.

Ne prskajte alkohol izravno na mobitel. S druge strane, izbjegavajte koristiti proizvode koji će utjecati na prekrivanje zaslona tvoga telefona. To uključuje sredstvo za čišćenje prozora, ocat i vodikov peroksid.

Odgovori