“Papa Franjo otvorio velika vrata za Međugorje”

Papin izaslanik za Međugorje izjavio je da je papa Franjo “otvorio velika vrata za Međugorje”, nakon što je Vatikan ranije ove godine službeno odobrio organiziranje hodočašća u to mjesto u BiH, svjetski poznato po navodnim ukazanjima Svete Marije.

Misu pred više desetaka tisuća mladih iz cijelog svijeta vodio je vikar Rimske biskupije, kardinal Angelo De Donatis, a apostolski vizitator za Međugorje, poljski nadbiskup Henryk Hoser, taj je događaj povezao s odlukom Svete Stolice iz svibnja ove godine, prenosi Hina.

“U svibnju smo dobili priopćenje Svete Stolice da je biskupima, kardinalima i svećenicima službeno dopušteno organizirati hodočašća. Ovih dana tomu smo svjedoci. To znači da je Sveti otac otvorio velika vrata za ulazak u Međugorje“, rekao je Hoser na konferenciji za novinare.

Razgovor s novinarima prethodio je otvorenju 30. jubilarnog Mladifesta koji se tradicionalno održava početkom kolovoza. Po riječima poljskog nadbiskupa, fenomen Međugorja postao je važan za cijeli svijet u smislu nove evangelizacije. “Međugorje nudi novi model evangelizacije“, istaknuo je Hoser. 

Odgovori