IstaknutoSport

Petković zbacio Livaju s trona i sada je najbolji igrač HNL-a

Bruno Petković potpisao je novi ugovor, a to je ono što su svi željeli čuti jer Petković je više od napadača Modrih, on je udarna snaga današnjeg Dinama.

Nije tako uvijek bilo, njegova je forma oscilirala, kao i govor tijela na terenu. Sada gledamo možda najboljeg Petkovića dosad, možda boljeg i od onog pod Nenadom Bjelicom.

Ostanak Petkovića nakon odlazaka ostala triju Vatrenih u kolovozu bio je vjerojatno prekretnica Dinamova lošeg ulaska u sezonu. Nije to bio ni dolazak Jakirovića niti je to povratak Arijana Ademija, ovo je prvenstveno Petkovićev Dinamo.

Petković je najbolji igrač HNL-a

Nakon dvije sezone dominacije Marka Livaje slobodno se može konstatirati da je Bruno Petković novi najbolji igrač SuperSport HNL-a.

Pustimo navijačke preferencije tko je kome bolji i tko je kome draži, Livaja je bio kralj domaćih travnjaka posljednje dvije sezone i statistički i prema dojmu.

Dvije sezone u nizu kapetani HNL klubova izabrali su ga kao najboljeg igrača. U prvoj je sezoni zabio čak 32 pogotka u prvenstvu i Kupu. Prošle godine zabio je 21 pogodak uz čak 15 asistencija u dva domaća natjecanja.

U usporedbi s Petkovićem, koji je na sva tri fronta zabio 15 pogodaka uz devet asistencija, to su uistinu bile brojke za divljenje. No ove sezone situacija se promijenila.

Livaja ove sezone nije na toj razini

U deset utakmica Marko Livaja ove je godine zabio pet pogodaka, od kojih jedan petoligašu u Kupu, te je imao dvije asistencije. U dvije utakmice više Petković je upisao pet pogodaka i čak šest asistencija u svim natjecanjima, u utakmicama puno jačima od onih koje je igrao Livaja.

Dodajmo tome i dva Petkovićeva pogotka za reprezentaciju protiv Latvije koja su ga dodatno gurnula u planove Zlatka Dalića, gdje bi trebao i dalje biti udarna igla u samom vrhu napada Vatrenih.

Petković jednostavno na terenu izgleda moćno, zabija i razigrava, dok Livaja izgleda umorno i bezvoljno, a njegovi potezi ne rješavaju utakmice, kao što je to bilo u porazima Bijelih od Istre i Gorice te onih u kratkotrajnom boravku u europskim pretkolima.

Treba reći i kako su ispred njih dvojice na ljestvici strijelaca HNL-a Mijo Caktaš i Fran Brodić sa sedam odnosno šest golova, no jasno je da su Petković i Livaja najveće zvijezde lige koje bi svojim klubovima trebale donijeti trofeje.

Petković je svojim igrama najavio da planira prekinuti dvogodišnju vladavinu Livaje i zasad se u toj utrci postavio kao novi lider, piše Gol.hr.

Odgovori