IstaknutoVijesti

Policija Zeničko-dobojske i Srednjobosanske županije na nogama

Nakon što je Vlada Kantona Sarajevo priopćila da su na području Federacije Bosne i Hercegovine angažirane sve policijske snage na pronalasku ubojice policajca FUP-a Mahira Begića, iz Ministarstava unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona su kazali da je angažiranost policije pojačana i u ovim kantonima.

Glasnogovornica MUP-a ZDK Aldina Alić za Klix.ba je da su pripadnici Specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko dobojskog kantona od jutros na raspolaganju Federalnoj upravi policije koja je angažirana na području Kantona Sarajevo.

“Specijalna policijska jedinica je s rukovodnim službenicima upućena na područje Kantona Sarajevo, a s njima je i policijski komesar Semir Šut. Radimo sve da pomognemo kolegama u potrazi. Na području našeg kantona smo intenzivirali nazočnost policijskih službenika i pojačali mjere sigurnosti”, kazala je Alić.

Komesar policijske uprave Mevludin Halilović je kazao da su osim pripadnika SBK i ZDK u potragu uključeni i FUP, MUP HNŽ uz asistenciju OSA-e i MUP-a RS-a.

Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a SBK je kazao kako su i njihovi policijski službenici na terenu s drugim kolegama, ali da je pojačano prisustvo policije i u Srednjobosanskom kantonu s ciljem stvaranja sigurnosti za građane.

Građani Bosne i Hercegovine su pozvani da sva konkretna saznanja prijave policiji, a u potragu će biti osim helikoptera FUP-a, uključeni i dronovi MUP-a RS i Federalne uprave civilne zaštite.

Odgovori