IstaknutoSport

Poraz Hrvatske nakon drame u posljednjim minutama

Hrvatska je u prvoj utakmici druge faze Svjetskoga rukometnog prvenstva izgubila od Brazila rezultatom 29:26.

Loše je Hrvatska otvorila utakmicu. S jedne strane statičnost i bezidejnost u napadu, dok su s druge Brazilci lako probijali obranu Kauboja. Šego je jedini sjajno otvorio utakmicu, no na dva razlike Hrvati su u napadu igrali bez vratara, što je Brazilcima omogućavalo lake pogotke. Brazilci su upisali čak šest pogodaka na prazan gol u prvom poluvremenu.

Izabranici Line Červara nisu bili koncentrirani, slijedila je greška za greškom, a sam izbornik prigovarao je svojima igračima za nedisciplinu. Nakon 12. minuta igre Brazilci su imali vodstvo od 8:3, Hrvatska je na par minuta malo proigrala i smanjila na 8:5, ali Brazilci su bili nadmoćniji i prednost je rasla.

I s igračem više Hrvatska je jedva dolazila do pogodaka. Činilo se da sve ono što je u dosadašnjem dijelu prvenstva funkcioniralo, u ovom susretu je zakazalo.

Cijelo prvo poluvrijeme proteklo je u više-manje istom tempu, Brazilci su imali glavnu riječ, a Hrvatska nije izgledala dobro na terenu. Na odmor se otišlo rezultatom 17:13.

Ni drugo poluvrijeme nije bolje otvoreno. I dalje se forsiralo na igri bez golmana i Brazilci su opet pogađali na prazan gol. Uvukla se nervoza u redove hrvatske reprezentacije i ni kontre nisu uspijevali iskoristiti. Borbenost i želja bila je prisutna kod igrača Line Červara, ali nervoza i ishitrenost skupo su koštali Hrvatsku.

Hrvatska je napokon proigrala u posljednjih 10 minuta nakon niza neiskorištenih zicera, sedam minuta prije kraja došla na minus jedan, no nisu imali ni snage ni sreće da preokrenu rezultat.

Odgovori