IstaknutoVijesti

Preko Makljena prohodno

Stanje na cestama 09. 01. 2019. u 12 : 30 sati

Zbog ugaženog snijega na kolniku sporije se prometuje na dionicama u jugoistočnim i jugozapadnim krajevima naše zemlje, kao i na pojedinim dionicama u višim predjelima.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju obustavljen je promet za teretna motorna vozila i na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje.

I na ostalim dionicama na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim dolazi do zabrane prometovanja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolnik zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno prometovanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

Makljen – ekipa na terenu

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, a posebnu pažnju skrećemo na puteve u višim predjelima, kao i na mostove, vijadukte i prilaze tunelima.

Apeliramo na vozače da voze maksimalno oprezno, da na put ne kreću bez zimske opreme, te da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolniku.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je promet zbog radova u Hrvatskoj.

BiHAMK

Kolnici očišćeni
Kod Babe Janje

Odgovori