Prognoza za vikend

Predstojeći vikend donijet će sunčane periode, uz postupno naoblačenje tijekom dana koje će biti izraženije u nedjelju.

Tako će u subotu, 18. svibnja jutro biti uglavnom pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje tijekom prijepodneva. Poslijepodne ponegdje sa slabom kišaom ili lokalnim pljuskom. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnje temperature od 5 do 11, na jugu od 8 do 13, a dnevne od 18 do 24 °C.

U nedjelju, 19. svibnja u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i u večernjim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 5 do 11, na jugu od 10 do 15, a dnevne od 18 do 24 °C.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme zadržat će se i u ponedjeljak, 20. svibnja. U jutarnjim satima kiša je moguća u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Poslije podne sa lokalnim pljuskovima. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 10 do 15, a dnevne od 18 do 23 °C.

U utorak, 21. svibnja pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 15 do 21 °C.

Danas će u Hercegovini i na jugozapadu Bosne preovladavati sunčano vrijeme. U ostatku naše zemlje uglavnom pretežno oblačno. Poslijepodne se očekuju lokalni pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjeren u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevne temperature od 15 do 22, na jugu do 24 °C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Odgovori