Radovi na mostu na ulazu u Bugojno

Radovi na rekonstrukciji mosta u tijeku su na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno, zbog čega je promet obustavljen. Putnička i manja teretna vozila preusmjeravaju se kroz naselja Kula i Kandija, dok je za teretna vozila iznad 7,5 tona ukupne mase alternativni pravac Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Kolnik je mokar ili vlažan, a izuzetak su dionice na jugu BiH gdje se prometuje po suhom kolniku. Jaki udari vjetra učestali su u južnim i jugozapadnim krajevima, pa pozivamo na pojačan oprez. Na dionicama u usjecima i preko planinskih prijevoja skreće se pažnja na moguće odrone zemlje ili kamenja.

Vozačima se preporučuje oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na putu. Podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnom prijelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen promet za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Odgovori