Rekord: Kod Travnika otkrivene stabljike indijske konoplje više od tri metra

Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanske županija pronašli četiri stabljike indijske konoplje visoke tri metra.

“Dana 10. 9. 2019. godine oko 11,00 sati u mjestu Putićevo, općina Travnik, policijski službenici PS Travnik u suradnji sa policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanske županije izvršili su kontrolu i pregled vozila marke Škoda Fabija, kojim je upravljao vozač T.A. rođen 1990. godine, dok je na mjestu suvozača zatečen S.K. rođen 1995. godine, obojica iz Travnika. Tom prilikom kod suvozača je pronađena određena količina svježe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. Tijekom kriminalističke obrade, isti je izjavio da ima zasađene četiri stabljike indijske konoplje u mjestu Fazlići, općina Travnik. Policijski službenici su pronašli i izuzeli navedene stabljike čija visina je dostizala čak 3 metra i 10 centimetara, što predstavlja jednu od najviših do sada pronađenih”, navode iz MUP-a SBŽ.

U suradnji sa nadležnim županijskm tužiteljstvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelom „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Odgovori