SBŽ: Vodu za piće potrebno prokuhavati

Zbog zamućenosti uzrokovane usljed kišnih padavina u proteklom periodu voda ili nije za piće ili se prije upotrebe mora prokuhavati u više općina na području županija Središnje Bosne i Unsko-sanskoj, javlja agencija Anadolija.

Voda sa izvorišta Kruščica, u općini Bugojno i dalje nije za piće, te se potrošačima preporučuje prokuhavanje iste.

Usljed obilnih kišnih padavina došlo je do zamučivanja izvorišta “Ilidža“ u općini Vitez, pa se potrošačima i dalje preporučuje prokuhavanje iste.

Zbog obilnih kišnih padavine došlo je do povećane zamućenosti vode na svim izvorištima koja su u funkciji vodosnabdijevanja grada Bihaća, te se potrošačima preporučuje prokuhavanje vode prije upotrebe za piće, piše Anadolija.

Voda sa izvorišta Stovrela, u gradu Cazinu ne može se koristiti za piće, a sa ostalih izvorišta obavezno je prokuhavanje vode prije upotrebe za piće.

Zbog padavina koje su prouzrokovale zamućenje vode u općini Bosanski Petrovac korisnicima se preporučuje prokuhavanje prije upotrebe za piće.

Također, zbog padavina koje su prouzrokovale zamućenje vode u općini Ključ korisnicima se preporučuje prokuhavanje vode prije upotrebe za piće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *