IstaknutoVijesti

Stanje u Jablanici se normalizira

Situacija na području općine Jablanica u srijedu ujutro se normalizira, nakon prometnog kolapsa kojeg je dan ranije izazvao snijeg.

  • Što se tiče prometnice M-17 Sarajevo – Mostar od noćas u 1 sat put je prohodan. Prvo su propuštena putnička vozila, nakon toga i teretna, a od jutros se magistralnom cestom prometuje u punom kapacitetu – kazao je u telefonskoj izjavi za Fenu načelnik Jablanice Salem Dedić.

Što se tiče lokalnih cesta, načelnik Dedić je kazao kako će tijekom dana sve prometnice biti očišćene i prohodne.

U srijedu i četvrtak neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama u Jablanici.

Po Dedićevim riječima, iako je pristup školama omogućen veći broj roditelja odlučio je ostaviti djecu kući, pa je Stožer civilne zaštite u dogovoru s Ministarstvom prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije donio odluku da se nastava prekine do petka, 25. siječnja.

Snijeg koji je počeo padati noć ranije izazvao je u utorak zastoj na magistrali M-17. Na području općine Jablanica stvorile su se kilometarske kolone, a jedna osoba koja se nalazila u vozilu u koloni preminula je tijekom protekle noći uslijed srčanih tegoba.

  • Ja mogu reći kako je kolaps nastao u najvećoj mjeri zbog pojedinih vozača kamiona i autobus koji nisu imali propisanu zimsku opremu i oni su napravili taj kolaps. Zbog zaglavljenih vozila oni koji su zaduženi za održavanje putova nisu mogli pristupiti čišćenje sve do kasnih noćnih sati – kazao je Dedić.

Dodao je kako se nada da će iz ove situacije izvući pouku odgovorni ljudi u službama za održavanje prometnica i predstavnici policije, ali i sami sudionici prometa.

Odgovori