Svečano otvorena Regionalna cesta Novi Travnik- Gornji Vakuf- Uskoplje

U Gornjem Vakufu- Uskoplju svečano je otvorena regionalna cesta R-439, koja povezuje općine Gornji Vakuf- Uskoplje i Novi Travnik. Vrijednost ovog projekta je 5,5 milijuna KM, a financirala ga je vlada Srednjobosanskog kantona, koje je osigurala kreditnim sredstvima Razvojne banke. Ukupno je asfaltirano 12 kilometara makadamske ceste iz pravca Pavlovice prema Bistrici, tj. prema Gornjem Vakuf- Uskoplju. Radove su izvodile domaće firme „Rudnici gipsa“ d.d. Donji Vakuf i „Livnoputovi“ d.o.o. Livno.

S obzirom da je ovaj projekat veoma značajan za građane obje općine, na otvorenju su prisustvovali brojni zvaničnici. Pored predstavnika medija, među prisutnima su se mogli izdvojiti Premijer SBK-a Tahir Lendo, Načelnik Općine Novi Travnik Refik Lendo, Načelnik općine Gornji Vakuf- Uskoplje Sead Čaušević, ministri u Vladi SBK-a Amir Šećibović, Anto Matić i Salkan Merdžanić, Predsjednik Skupštine SBK-a Josip Kvasina, zastupnici u Skupštini Srednjobosanskog kantona Dražen Matišić i Zdenka Džambas, predsjednici OV-a ove dvije općine,te direktor Direkcije za ceste SBK-a Suljo Bećirević.

„Ovo je dugogodišnja inicijativa između načelnika i Općinskih vijeća Općine Gornji Vakuf- Uskoplje i općine Novi Travnik, koja je konačno urodila plodom. Drago mi je da smo dočekali da se konačno implementira ovaj važan projekat, kako za kanton, tako i za naše dvije općine. Ono što je bitno za naše građane jeste da se skraćuje dionica puta za jedno 15-tak kilometara u odnosu na dosadašnju put kojim smo išli kroz općinu Bugojno. Također, veoma bitan je za privrednike naše općine, naročito za kretanje roba. Na ovaj način povezujemo dvije regije, Vrbasku i Lašvansku, ujedno povezujemo i dva kantona Hercegovačko-neretvanski i Srednjobosanski kanton. Ovo će u budućnosti biti i najbrži put za spajanje na brzu cestu Lašva- Donji Vakuf kod Nević polja. Nadamo se da se oni koji svakodnevno putuju iz srednje Bosne prema Hercegovini i obrnuto koristiti ovaj put i da će im olakšati njihova putovanja.“- kazao je načelnik Općine Gornji Vakuf- Uskoplje Gornji Vakuf- Uskoplje Sead Čaušević.

Svečano otvorena Regionalna cesta R-439 Novi Travnik- Gornji Vakuf- Uskoplje U Gornjem Vakufu- Uskoplju svečano je…

Objavljuje Općina Gornji Vakuf – UskopljePonedjeljak, 12. listopada 2020.

Odgovori