IstaknutoVijesti

Teško stanje u HBŽ-u

Na magistralnom putu M-15 Šuica-Livno i regionalnim putovima R-418 Prozor-Mokronoge, R-419a Tomislavgrad-Blidinje i R-419 Rakitno-Blidinje zbog snježnih nanosa obustavljen je promet za sve kategorije vozila.

Na putnom pravcu Tomislavgrad-Kupres-Bugojno na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila i autobuse, dok je na dionici Kladanj-Olovo obustavljen promet za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Ugaženog snijega ili leda na kolniku ima i na ostalim dionicama, posebno u višim planinskim predjelima. Izdvajamo putove: Bihać-Ključ-Mrkonjić Grad, Livno-Mrkonjić Grad, Bosanski Petrovac-Drvar, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Sarajevo-Rogatica, Han Pijesak-Vlasenica i Sarajevo-Foča.

U zapadnim i jugozapadnim krajevima puše jak vjetar koji mjestimično formira snježne nanose.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih snježnih padalina, može doći do zabrane ili ograničenja saobraćaja za pojedine vrste vozila. Policija će pojačati kontrole i isključivati iz prometa vozila bez zimske opreme i poduzimati druge mjere u cilju stvaranja preduvjeta za sigurno prometovanje

Apeliramo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko-Gunja iz sigurnosnih razloga.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Odgovori